Руският президент Владимир Путин пристигна последен в Елисейския дворец. Той ще вземе участие в срещата на върха на "Нормандската четворка" (Русия, Франция, Германия, Украйна) за уреждане на кризата в Източна Украйна, предаде ТАСС.

На входа във вътрешния двор на резиденцията той бе посрещнат от домакина на 4-странния форум - президента на Франция Еманюел Макрон.

Другите участници - германската канцлерка Ангела Меркел и президентът на Украйна Володимир Зеленски, пристигнаха няколко минути по-рано.

Освен преговорите в нормандски формат, в Париж ще състоят и серия от паралелни двустранни разговори между лидерите. До началото на 4-странната среща, руският президент има планирани отделни срещи с Меркел, а после и с Макрон. Зеленски също ще се срещне поотделно с двамата западноевропейски лидери. След приключването на преговорите на четворката се очаква и двустранна среща на президентите на Русия и Украйна Путин и Зеленски и това ще бъде първият им личен контакт.

"Нормандският формат" за преговори по кризата в Донбас съществува от юни 2014 година. За последен път четиримата лидери се срещнаха през октомври 2016 г., след което се стигна до застой в изпълнението на Минските споразумения.

Това ще бъде първата подобна среща на върха от три години насам.

Снимка: БТА/AP

До началото на 4-странната среща, руският президент има планирани отделни срещи с Меркел, а после и с Макрон.

Снимка: БТА/AP

Снимка: БТА/AP