Председателят на Съвета на директорите на "Лукойл" Владимир Некрасов почина внезапно на 66-годишна възраст, съобщиха от пресслужбата на компанията.

Според предварителното заключение на лекарите причината за смъртта е остра сърдечна недостатъчност.

"Владимир Иванович посвети почти 50 години на работа в нефтената и газовата индустрия, преминавайки от най-ниското стъпало ремонтен шлосер до поста на генерален директор на ключовата производствена компания ЛУКОЙЛ-Западен Сибир от групата ЛУКОЙЛ, след което работи като първи вицепрезидент на компанията, съветник на президента на компанията, председател на борда на директорите, винаги демонстриращ изключителни управленски способности и идеи за развитие на производството", пишат още опечалените колеги на Некрасов.

От компанията отбелязват, че цялата кариера на Владимир Некрасов е била свързана със Северна Русия, където е изпратен след завършването на Тюменския индустриален институт.

"Именно на Владимир Некрасов дължим редица успешно реализирани идеи в областта на разработването на находища в цялата петролна индустрия. Те станаха основа за неговото признание в научната общност и през 2000 г. му беше присъдена академичната степен на кандидат на техническите науки," подчертаха от пресслужбата на "Лукойл.

Некрасов е награждаван многократно - носител е на ордена "За заслуги пред Отечеството" IV степени, Ордена на честта, други държавни, ведомствени и обществени награди.