Полски и съюзнически самолети са били активирани рано сутринта в неделя, след като Русия започна въздушна атака срещу западната част на Украйна и в близост до полската граница, съобщиха от оперативното командване на полските въоръжени сили, на които се позоваха Ройтерс и БТА.

"Активирани са полски и съюзнически самолети, което може да доведе до повишени нива на шум, особено в югоизточната част на страната", съобщи командването в социалната мрежа "Екс".

Югоизточната част на Полша граничи с Украйна.

Русия нанесе въздушен удар по Киев рано в неделя, а системите за противовъздушна отбрана на Украйна са отблъснали атаката, съобщиха украински официални лица, предаде Ройтерс.

Кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви в приложението за съобщения Teлеграм, че в столицата е имало експлозии, след като регионалната военна администрация на региона заяви, че системите за противовъздушна отбрана са участвали в отблъскване на нападението.

Свидетели на Ройтерс са чули няколко взрива и са видели как няколко руски дрона са били свалени.

Агенция Укринформ пък съобщава за атака с ракети Х-35 срещу квартала "Слобидски" в Харков в събота вечерта, при което са били повредени складове и сгради на предприятие.

Генералната прокуратура съобщи за това във Фейсбук.

Както бе съобщено, на 23 март руските войски обстрелваха промишлената зона на един от кварталите на Харков. Кметът на града информира, че е повредена една нежилищна сграда.