Починалите при епидемията от коронавируса в Испания се увеличиха на 1720, след като вчера бяха 1326, предадоха Ройтерс и ТАСС, позовавайки се на здравното министерство и на медии.

Броят на заразените в страната достигна 28 572, при 24 926 вчера, като най-много са заболели в столицата Мадрид - 9702-ма.

Оздравелите до момента са 2575, допълни министерството.

Починалите от коронавируса във Великобритания станаха 240. Данни за заразените в страната към днешна дата ще бъдат обявени по-късно. Вчера потвърдените случаи в кралството бяха общо 5018.

Заразените с коронавируса през последното денонощие в Белгия са станали с 586 повече и днес са общо 3401. Починали са още осем души, с което смъртните случаи са вече 75.

Днес белгийският министър на здравеопазването Маги де Блок заяви, че кризата може да продължи около 8 седмици. На 14 март в страната беше въведена национална карантина, която ще действа до 5 април. Затворени са учебните заведения, културни и обществени институции. Учениците и студентите се обучават дистанционно, забранени са масови публични и частни прояви и събирания. Намалено е работното време на учрежденията, а на работодателите е препоръчано служителите им да работят от къщи.