Дървена лодка с 12 души се преобърна и потъна в неделя вечерта в река Муреш в Румъния. Дете на три години загина. Други две деца и двама възрастни са в неизвестност, съобщават румънските медии, цитирани от БТА.

"На 30 април тази година, около 20:10 ч., полицаите от дванайсети участък на община Периам бяха уведомени, че в района на пристанище Периам, в окръг Тимиш, се е преобърнала лодка, в която е имало много хора. На брега на река Муреш бяха извадени 28-годишна жена и 3-годишно дете. Лекарите от екипа на линейката констатираха смъртта на детето. По-късно още трима възрастни и три деца бяха извадени от водата", съобщават от полицейският инспекторат на окръг Тимиш.

Първоначалните данни от разследването показват, че лодката е била купена предния ден, но собственикът - мъж на 33 години не е имал лиценз за нея. Той искал да покаже на приятелите си как работи. Човекът е бил пиян по време на трагедията. Тестването с дрегер е установило съдържание на алкохол в кръвта му. Мъжът е задържан за 24 часа. Работи се по версия за извършване на непредумишлено убийство.

Търсенето на изчезналите хора продължава и в момента. То се извършва от екипи за търсене и спасяване към Инспектората за извънредни ситуации на Тимиш.