Един пътник загина, а над 30 са ранени заради силна турбуленция по време на полет от Лондон за Сингапур и доведе до аварийно кацане в Тайланд, предаде Би Би Си.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>>

Полет SQ321 на "Сингапурските авиолинии" е излетял от лондонското летище "Хийтроу" малко след 22:00 местно време снощи. С навлизане във въздушното пространство на Сингапур, самолетът Боинг 777 се натъкнал на мощни въздушни течения. Заради изключително силната турбуленция самолетът кацнал принудително в Банкок.

Това е станало в момент, когато е имало екстремни тропически гръмотевични бури в региона.

Самолетът е превозвал общо 211 пътници и 18 души екипаж.

От "Сингапурските авиолинии" потвърдиха, че има ранени и един смъртен случай на борда на Boeing 777-300ER и изказаха съболезнования на близките на жертвата.

"Нашият приоритет е да предоставим цялата възможна помощ на всички пътници и екипажа на борда на самолета. Работим с местните власти в Тайланд, за да предоставим необходимата медицинска помощ, и изпращаме екип в Банкок, за да предостави всяка необходима допълнителна помощ", съобщиха още авиокомпанията.

Оттам все още не са коментирали какво може да е причинило изключителната турбуленция, довела до аварийното кацане.

Допълнителни подробности за починалия пътник, включително неговата възраст и пол, все още не са разкрити на този ранен етап.