При катастрофата са загинали  11 души, в това число и едно дете. Оцелели са трима от екипажа (състоящ се от общо 5-има души) - командирът, вторият пилот и бордовият механик, плюс един пасажер. Всички те са били хоспитализирани в болницата в Игарка, като състоянето и на петимата е тежко. Най-зле е оцелелият пасажер, който е със силни изгаряния, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. 

Самолетът на авиокомпанията "Катекавия" изпълнявал полет по маршрута Красноярск - Игарка. В момента на приземяване машината се наклонила надясно и се разбила на 700 метра от пистата на летището в Игарка, след което се взривила.
По време на инцидента е валял дъжд, но метеорологичните условия са отговаряли на минималните изисквания, съобщи руската Федерална агенция за въздухоплаване (Росавиация). Екипажът е направил три опита за кацане. Засега не е известно защо самолетът не е бил пренасочен към резервно летище.

Не е открит алкохол в кръвта на членовете на екипажа на самолета, както и в кръвта на диспечера на летището.
Следователите са установили, че когато машината е подхождала за кацане на летището "Черемшанка" малко след 1 часа след полунощ, местно време, видимостта се е влошила. За това е бил информиран авиодиспечерът на летището край град Игарка, който е взел решение да разреши кацането. Машината се е ударила в дърветата край пистата и в земята, вследствие на което е била разрушена напълно и отчасти е изгоряла.

От Западносибирското следствено управление не посочиха основната версия за трагедията, като отбелязаха, че се работи по всички варианти - атмосферни условия, човешки фактор или техническа неизправност.

В сряда, 4 август, в Красноярска област ще бъде обявен ден на траур за загиналите в катастрофата на пътнически Ан-24, съобщи губернаторът на руския регион Лев Кузнецов, предаде РИА Новости. Всички роднини ще получат възможност да пристигнат на мястото на катастрофата. В Красноярски край работи специална комисия, каза още Кузнецов, който изрази съболезнования на семействата на загиналите.