Пътник e отворил по време на полет вратата на самолет на "Асиана еърлайнс"(Asiana Airlines), който по-късно се е приземил благополучно на южнокорейско летище, съобщиха представители на авиокомпанията и правителството в Сеул, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Пасажери се опитали да му попречат, но в крайна сметка нарушителят отворил вратата частично, съобщиха от министерството на транспорта. Това се случило, когато машината била на височина около 250 метра и правела подход за приземяване.

Полицията съобщи, че задържаният 33-годишен мъж не е бил пиян по време на задържането, но какви са били мотивите за постъпката му остава неясно.

"Трудно е да се проведе нормален разговор с него", заяви служител. "Ще разследваме мотива за престъплението и ще го накажем".

Снимка: АР/БТА

Полицията съобщи, че нарушителят е пътувал сам.

Снимка: АР/БТА

Самолетът със 194 души на борда извършвал едночасов полет от южния остров Чеджу - популярно място за ваканции в Корейския проток, към южнокорейския град Тегу.  Подробностите за инцидента, включително колко време е била отворена вратата, се разследват.

Сред пътниците имало тийнейджъри спортисти, които пътували за участие в състезания по лека атлетика в Улсан.

Инцидентът ужасил някои пътници, но пострадали няма. 12 от паникьосалите се получили дихателни проблеми и били прегледани в болница след приземяването на самолета.

Снимка: АР/БТА

Видеозапис, който очевидно е заснет от човек на борда и е публикуван в социалните медии, показва косите на някои пътници, развявани от въздуха, нахлуващ в кабината през отворената врата.