Един от големите паркове в квартала ще носи името на покойния щангист. Предложението бе направено от кмета на Авджълар Хандан Топрак Бенли, единствената жена кмет в мегаполиса Истанбул. То бе прието единодушно от членовете на общинския съвет.

По този начин Хандан Топрак Бенли изпълни обещанието си, дадено на церемония в памет на щангиста, организирана по нейна инициатива в културния център Баръш Манчо в Авджълар. Тогава тя се зарече, че името на Наим Сюлейманоглу ще бъде увековечено на улица или парк в общината.

"Покойният Сюлейманоглу бе наш съгражданин в Авджълар. Той прослави нашата родина пред света, затова се гордеем с него. И сега като именуваме на него един от най-хубавите паркове в нашия квартал, вярваме, че ще служи за пример и на бъдещите поколения, ще ги вдъхновява за спортни дейности", заяви Бенли.

Роденият в момчилградското село Птичар трикратен олимпийски шампион почина на 18 ноември м.г. на 50-годишна възраст, след като получи чернодробна недостатъчно, беше опериран, но лекарите не успяха да го спасят.

Също по инициатива на кмета всяка година датата на кончината на Наим Сюлейманоглу 18 ноември ще се отбелязва като ден в негова памет в Авджълар.