Земетресение с магнитуд 4,8 разлюля днес северния турски окръг Болу, граничещ с окръг Анкара, съобщи Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД). Трусът е регистриран в 13:55 ч. местно време (12:55 ч. българско време). Дълбочината на труса е била 8,13 километра. Земетресението е усетено в съседните окръзи, предаде БТА

Ръководителят на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) Юнус Сезер съобщи, че засега няма информация за пострадали хора и за нанесени материални щети. Той добави, че служителите на АФАД са изпратени на терен, за да установят дали има нанесени щети.

Земетресението е предизвикало паника сред населението.

Валията на Болу Еркан Кълъч също каза, че засега няма данни за пострадали хора при труса, информира турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Валията на съседния окръг Дюздже Джевдет Атай на свой ред посочи, че земетресението е усетено сериозно в района и хората, най-вече децата, са изпаднали в силна паника. Атай каза, че са преустановени часовете в училищата.

Няма данни за отрицателни последици след земетресението и в Истанбул, написа в Туитър валията на окръга Али Йерликая.

Междувременно телевизия ТРТ-Хабер информира, че в следобедните часове е регистриран трус в Иран с магнитуд 5,3, близо до границата с Турция. Епицентърът на земетресението е бил в град Хой, а дълбочината - 15,25 км.