Лекарите от болницата на британския град Солсбъри, където миналата седмица повторно постъпи за лечение Чарлз Роули, който пострада при отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок" в Еймсбъри по-рано това лято, подозират сега, че той има менингит, каза в интервю за вестник "Дейли мирър" неговият брат.

Матю Роули заяви също така пред изданието, че по негово мнение брат му е бил изписан прекалено рано след отравянето.

Чарлз Роули се оплакал от силно влошаване на зрението и именно затова отново е приет в болницата в Солсбъри, разказа още брат му. Той допълни, че Чарлз е бил в тежко състояние, когато е бил докаран в болницата и органите му можело да откажат да функционират, съобщиха ТАСС и БТА.

Засега от здравното заведение в Солсбъри не дават информация за състоянието на пациента.

Чарлз Роули заедно с приятелката си Доун Стърджис бяха приети в болница на 30 юни след отравянето. Сътрудници на Скотланд ярд изразиха предположение, че те са били отровени с нервнопаралитичното вещество "Новичок", с което бяха отровени бившият руски двоен таен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март. Доун почина в болницата, а Роули, който е бил зависим от хероин, бе изписан на 20 юли. Оказа се, че той намерил шишенце, което помислил, че е парфюм, и й го подарил.