Киев отново стана обект на руска въздушна атака през изминалата нощ, а властите съобщиха за паднали отломки в три квартала на украинската столица и пожар на покрива на жилищна сграда, предаде Франс прес, на която се позова БТА.

"Пожар на покрива на девететажна сграда в един от жилищните комплекси на район Днепровски", написа в Телеграм кметът на Киев Виталий Кличко, като добави, че все още няма информация за жертви.

Пожарът е причинен от "падане на отломки", уточни ръководителят на гражданската и военна администрация на Киев Сергий Попко, като призова населението да остане в бомбоубежищата.

Други отломки паднаха на няколко улици в кварталите Дарницки и Соломянски, каза Попко, като обясни, че информацията за щетите и възможните жертви се проверява.

В 00:45 ч. местно време украинската армия съобщи, че дронове "Шахед" се насочват към района на Киев.

Властите съобщиха за експлозии там, както и в Черниговска обалст.

Системите за противовъздушна отбрана действат в Киевска и Черниговска области, съобщи украинската армия.

Украинските сили заявиха късно вчера, че войските ѝ са напреднали още в района на Бахмут в резултат нови, успешни контраатаки, предаде ДПА. "Вътре в града врагът продължава да атакува", каза в ефира на държавната телевизия говорителят на източното командване на украинската армия Сергий Черевати.

На други места извън града по думите му украинските подразделения са поставили под напрежение руските части и продължават да настъпват там.

"Положението в Бахмут е тежко, но под контрол", каза Черевати. "За нас намеренията на врага са видни, те са очаквани и сме готови за тях."

Руските войски се опитват да превземат Бахмут от месеци.