Американското министерство на правосъдието откри в петък още шест класифицирани документи при претърсване на дома на президента Джо Байдън в Уилмингтън в щата Делауеър, съобщи снощи негов адвокат, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Някои от класифицираните документи и намерени с тях други материали, датират от времето, когато от 1973 до 2009 г. Байдън е бил в сенатор, представляващ щата Делауеър, каза адвокатът му Боб Бауър. Други документи са от 2009-2017 г., когато е бил вицепрезидент на Барак Обама.

Служителите на министерството са иззели и ръкописни бележки на Байдън, писани докато е бил вицепрезидент.

Бауър каза, че президентът Байдън е предоставил на правосъдното ведомство достъп до дома си за провеждане на претърсване на целия имот за потенциални негови записки докато е бил вицепрезидент и на класифицирани материали.

Джо Байдън и съпругата му Джил не са били в къщата по време на претърсването.

Намерените сега документи ще бъдат присъединени към друга група секретни правителствени документи, открити по-рано този месец в дома на президента в Уилмингтън, и през ноември 2022 г. в частния му офис в мозъчен тръст във Вашингтон, който Байдън запазил след края на вицепрезидентския му мандат през 2017 г.