Открито е тялото на 17-годишния ученик, който рани при стрелба двама души от администрацията на училището си. Трупът е намерен в гора в Колорадо, близо до изоставена кола, предаде АП.

Шериф Том Макгроу каза, че тялото е открито вчера недалеч от колата на ученика в отдалечен планински район, на около 80 км югозападно от Денвър, близо до градчето Бейли. На жителите на градчето е било наредено да не го напускат докато служители от редица агенции, включително ФБР, не претърсят гората.

По-рано същия ден полицията в Денвър идентифицирала тялото на заподозрения Остин Лайл. Самоличността на мъртвия е била потвърдена и от съдебния лекар на Парк Каунти. Засега причината за смъртта не се съобщава, очаква се приключването на аутопсията, добавя БТА.

Лайл е открил стрелба в гимназията близо до центъра на Денвър, докато двама служители на училището го претърсвали за притежание на оръжие, всекидневно изискване, въведено заради поведението на момчето, казаха властите. След стрелбата Лайл избягал.

Младежът бил преместен в гимназията в Денвър, след като бил изключен от училище в близкия град Аурора миналата учебна година поради неуточнено нарушение на политиката на училището, каза говорител на училищния район Чери Крийк.

Във връзка със стрелбата, говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер отново припомни призивите на президента Джо Байдън за по-строги закони за огнестрелните оръжия, включително на забрана на полуавтоматичните и автоматичните оръжия, и апела му към Конгреса "да направи нещо" по въпроса за контрола върху огнестрелните оръжия.

Вчера се навършиха две години от убийството на 10 души, застреляни в супермаркет в град Болдър, Колорадо.