Френският сериен убиец Шарл Сображ, известен с прякора Змията, се завърна във Франция тази сутрин, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

По рано 78-годишният Сображ бе експулсиран от непалските власти, след като прекара 20 години в затвора за убийството на две северноамерикански туристки.

Мъжът, заподозрян в извършването на двайсетина убийства в Азия през 70-те, пристигна на летище "Шарл дьо Гол" в Париж със самолет от Доха, съобщи журналист на АФП, който е пътувал с него.

Служител на летището каза, че ще бъде направена проверка на самоличността му, след което ще може да излезе от летището, тъй като нито е издирван, нито има повдигнати обвинения срещу него във Франция.

Убиецът има нужда от операция на сърцето и бе освободен в съответствие с непалски закон, позволяващ да бъдат пускани на свобода тежко болни затворници, които вече са излежали три четвърти от присъдата си.

Френски гражданин с виетнамско и индийско потекло, Сображ започва да пътува по света в началото на 70-те и пристига в тайландската столица Банкок. Представяйки се за търговец на скъпоценни камъни, той се сприятелява със своите жертви, много от които са западни туристи хипита, след което ги дрогира, ограбва и убива.

Прякорът на Сображ - Змията, идва от способността му да се измъква от полицията.