Огромна яма се отвори на шосе в Калифорния и погълна няколко коли, съобщават световните медии. Причина за дупката в пътя е нестихващата буря, която предизвиква свлачища и наводнения в района. 

По информация на Fox News пожарникарите в Калифорния са организирали спасителна акция на майка и дъщеря, които били блокирани в един от погълнатите в ямата автомобили.

Снимка: AP/БТА

Инцидентът е станал малко преди 7:30 часа местно време на Iverson Road в Чатсуърт след обилен дъжд, съобщават от пожарната в Лос Анджелис, цитирани от Fox News.

Когато служителите на спасителната служба пристигнали на мястото на инцидента, заварили две коли една върху друга в дупката, която се пълнела с вода и ставала все по-голяма и дълбока. 

Двама души от горния автомобил са успели да излязат сами, но майката и дъщерята са останали блокирани в другата кола.

Според пожарникарите долният автомобил започнал да пропада повече.

"Повече вода се стичаше от улицата и запълваше дупката. Трябваше да измъкнем тези хора от тази кола.", казва Адрю Уордин от спасителната служба. 

При специална акция жената и детето са били изведени от дупката с помощта на въже и стълба, като един от пожарникарите е бил свален долу, за да им помогне.

Майката и дъщерята са били хоспитализирани с леки наранявания, заявява говорителят на LAFD Маргарет Стюарт пред FOX11 Los Angeles.

Общо 50 пожарникари са участвали в спасителната операция.

Наводненията в Калифорния вече взеха най-малко 17 жертви, а над 30 хиляди души е трябвало да напуснат домовете си, за да бъдат евакуирани. 

"Тези наводнения са дори по-смъртоносни от горските пожари в щата", заяви щатският губернатор Гавин Нюсъм.