Седем деца са убити и 12 ранени при нападение с нож в Китай, съобщиха световните агенции. Кървавата атака е станала на улица край училище в провинция Шенси, когато група от 19 ученици са излизали от сградата след занятия.

Убитите деца са в тийнейджърска възраст. Убиецът е задържан. Към момента няма информация за причините за нападението. Ранените ученици са получили медицинска помощ, съобщи на официалния си уебсайт отделът по пропагандата в окръг Мичжъ в провинция Шенси, без да даде повече подробности.

В Китай през последните години зачестяват атаките срещу улицища и детски градини. Нападателите обикновено са хора, озлобени срещу съседите си и обществото, отбелязва АП. Пекин поддържа строг контрол над огнестрелните оръжия, поради което повечето от тези атаки бяха извършени с ножове, брадви или самоделни бомби.

На 11 януари м.г. мъж рани с нож 11 деца в детска градина в китайския автономен район Гуанси-Чжуан. Нападателят се е покатерил по стената на детската градина в град Пинсян и се е нахвърлил върху децата.