Протестиращи в Ливан палиха пътища и влязоха в сблъсъци със силите за сигурност снощи във втора поредна вечер на безредици. Това съобщават очевидци и местни медии, цитирани от Ройтерс.

Всички снимки вижте тук >>

Демонстранти протестираха снощи за втора поредна вечер в Ливан, те замеряха силите за сигурност с пиротехнически изделия и камъни в центъра на Бейрут и в северния град Триполи. Това накара силите за сигурност да отвърнат със сълзотворен газ и гумени куршуми, за да ги разпръснат.

Снимка: БТА/АП

Сегашните протести в Ливан започнаха в четвъртък в няколко града, след като националната парична единица, ливанската лира, отново се срина. От октомври, когато в Ливан избухна финансова криза, която причинява на населението все по-големи несгоди, валутата загуби около 70 процента от стойността си.

Снимка: БТА/АП

Вчера курсът на лирата сякаш спря падането си, след като правителството обяви, че в понеделник централната банка ще инжектира долари на пазара.

Снимка: БТА/АП

Безредиците стават на фона на преговори между Бейрут и Международния валутен фонд по програма за реформи, за която Ливан се надява, че ще осигури финансиране в размер на милиарди долари и ще позволи на икономиката да се съвземе.

Снимка: БТА/АП

Кризата, която се корени в десетилетия на корупция и разхищение на средства, доведе до поскъпване на храната, безработица и въвеждане на капиталов контрол, отбелязва Ройтерс.

Снимка: БТА/АП