За втори път в рамките на часове Одеса преживя въздушна атака с дронове. В украинския черноморски град се чуваха силни експлозии. Атака е дошла откъм Черно море.

Ударено е промишлено предприятие, съобщи ръководителят на областната военна администрация Олег Кипер, информира ТАСС.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че са свалили 11 от 14 безпилотника - "шахиди".

Има поражения върху жилищни сгради, складове и градска инфраструктура, информира украинското издание "Политика". Попаденията на дроновете са фиксирани в Приморски и Хаджибейски район на града. 

Към момента се съобщава за ранени хора и нанесени щети, няма загинали.

Местните власти призоваха в приложението "Телеграм" всички граждани да отидат в укрития. Тревогата бе включена още снощи в 22:53 ч., пише БТА.

Сирените в украинския черноморски град и в областта бяха включени в 20:46 ч., а отбой беше даден в 21:41 часа. Чуха се поредица силни взривове в централната част на града.

"Руските терористи атакуваха Одеса с ударни дронове. Има щети по цивилната жилищна инфраструктура. Регистрирани са пожари. До момента е известно за двама ранени мъже от Одеса. Лекарите им оказват необходимата помощ", съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер.

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г.

В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.