Преизбраният президент на Русия Владимир Путин смята, че той и другите кандидати на изборите имат общи цели, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Путин бе преизбран на поста с 87,28 процента от гласовете на приключилите вчера тридневни избори в страната, показаха данни, публикувани в понеделник на сайта на Централната избирателна комисия на Русия след обработването на 100 процента от изборните протоколи, на които се позова по-рано в понеделник ТАСС.

"Всеки от нас измина своя път в хода на тази избирателна кампания. Аз знам, и винаги тръгвам оттам, че всеки човек, още повече председател на парламентарна група, има свой възглед за това какво и как е необходимо да направим, за да можем да постигнем едни и същи цели в националното развитие", заяви Путин в обръщението си към другите кандидат-президенти на среща в Кремъл.

"Нашите цели така и така си остават общи, това е безспорно, очевидно е", заяви държавният глава.

"Знам това в резултат на дългото и близко общуване както с вашите партии, така и с вас самите", обърна се президентът към Николай Харитонов от Комунистическата партия на руската федерация (КПРФ), Владислав Даванков от партия "Нови хора" и Леонид Слуцки от Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР).

Според информацията на ТАСС, Путин е убеден, че споменатите от него общи цели следва да се постигат и "не е важно коя партия какви идеи излага".