Двама души загинаха и няколко бяха ранени при стрелба в нощен клуб в норвежката столица Осло, съобщи полицията, цитирана от световните агенции, цитирани от БТА.

Един заподозрян беше задържан малко след стрелбата, близо до мястото на инцидента. Според полицията ситуацията все още се изяснява. Полицията каза, че задържаният е единственият извършител и че не са замесени други хора.

Снимка: БТА/АР

В. "Афтенпостен"съобщи, че най-малко 10 души получават медицински грижи и най-малко 3 от тях са тежко ранени. Общо ранените са 14 , като осем от тях са били приети в болница.

Снимка: БТА/АР

Инцидентът се е случил в "Лондон пъб", гейклуб в центъра на Осло.

Снимка: БТА/АП

Норвежкото радио и телевизия съобщи, че има най-малко три местопрестъпления и полицията не изключва възможността за повече от един нападател. Не е ясно и дали случаите са свързани.

Засега случаят не е категоризиран като свързан с тероризъм.

Снимка: БТА/АР

Стрелбата стана преди планиран за днес гей парад в Осло. Организаторите на фестивала заявиха, че отменят събитието по съвет на полицията.

Според полицейски говорител за момента не са известни подбудите за нападението и не е ясно дали то има връзка с парада.

Органите на реда казаха, че задържаният заподозрян е норвежки гражданин от ирански произход, който е бил известен на полицията. Във връзка с нападението са иззети две огнестрелни оръжия.