Критична остава ситуацията от наводненията причинени от непрестанни проливни дъждове в италианската област Емилия-Романя. Загинали са четирима души, издирват се изчезнали, съобщава кореспондент на БНР.

Най-тежко е положението от главния град Болоня посока юг. В Болоня преляха два потока - единия заля централната част на града, другият наводни района край болницата "Маджоре". Трафикът в града е блокиран. Общо в областта от коритата си са излезли 14 реки и ситуацията е драматична.

Евакуирани са над 5000 души, но техният брой със сигурност ще нарасне, смятат от Гражданска защита.

Телата на две от жертвите - на мъж и на германска гражданска бяха намерени на плажа на Чезенатико. Загинал е възрастен човек в приземен етаж във Форли, друг - край Равена - бе открит удавен в автомобил гражданин.

Снимка: AP/БТА

Срутили са се къщи, но хората са спасени. Изключително тежко е положението в провинциите на Чезена, Форли и Равена, където цели селища са под вода.

Магистрала "А4" в редица участъци се наводни, много пътища също, образувани са свлачища, железопътния транспорт не работи, което се отразява в национален мащаб.

Според прогнозите, валежите от дъжд ще продължат до края на деня.