Най-малко 11 души, сред които пет деца, бяха убити, а осем бяха ранени при руски удар по град Покровск в Източна Украйна, съобщи управителят на Донецка област Вадим Филашкин.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>>

"Руснаците нанесоха удар по района с ракети С-300, в резултат на който загинаха 11 души, а още осем бяха ранени. Основният удар беше нанесен по Покровск и Ривне в община Мирноград", написа в канала си в "Телеграм" областният управител.

Той публикува снимки, на които се вижда как спасители търсят оцелели сред руините. По думите му ударът е нанесъл щети на шест къщи.

Град Покровск, който преди войната е имал население от 60 000 души, вече стана обект на особено смъртоносен удар през август миналата година, при който загинаха девет души и бяха ранени осемдесет и двама. Градът е разположен на около 50 километра от фронтовата линия.

Украинският президент Володимир Зеленски добави, че в момента се провежда спасителна операция в Покровск на Донецка област и в Покровски район след руския удар с ракети С-300.

"Привлечени са необходимите спасителни сили, техника на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна. Отломките се сортират. Към момента се знае за повече от десет загинали, сред които има и деца, за съжаление... Моите съболезнования на всички загубили роднини и близки. Ударът на руснаците беше просто върху обикновени жилищни сгради, върху частни къщи.

Снимка: Телеграм/Национална полиция на Украйна

На всички ранени е оказана необходимата помощ. И Русия трябва винаги да чувства, че нито един от тези удари няма да мине без последствия за терористичната държава. Ние трябва да го осигурим - с нашите сили, със собствени отбранителни и политически възможности", категоричен бе още държавният глава.