Всички влакове "Евростар" до и от Лондон са отменени до края на днешния ден, съобщи френската железопътна компания на своя уебсайт, предаде Франс прес.

"Поради наводняване на тунел на високоскоростната линия в близост до Лондон се налага да отменим всички наши влакове по маршрута ни до/от Лондон в събота, 30 декември", пише "Евростар".

Според прессъобщение на компанията, дъщерно дружество на френските държавни железници (SNCF), отменени са общо 41 влака. Засегнати са около 30 000 пътници, които са блокирани в Лондон, Париж, Брюксел или Амстердам. Това става в един от най-натоварените уикенди през годината.

Обстановката, причинена от наводнението в тунела между международната гара "Сейнт Панкрас", гарата на "Евростар" за заминаване и пристигане в британската столица, и гара "Ебсфлийт" в югоизточната част на Англия, "не се е подобрила и железопътните услуги не могат да се извършват", обясняват от "Евростар".

Компанията поднася извинения и приканва клиентите си да посетят уебсайта ѝ, за да "разберат каква компенсация им се полага".

По-рано "Евростар" обяви, че влаковете ще бъдат отменени до 16:00 ч. по Гринуич.

БТА/AP, Southeastern Railway

Гарите в Париж и Лондон са препълнени. Плановете на мнозина за празничната нощ са под въпрос, други признават, че оставането им във френската или британската столица, колкото и празнична да е обстановката, ще им струва пари, които не са предвидени в бюджета си.

Дни преди Коледа - на 21 декември, изненадваща стачка на френските синдикати също осуети плановете на хиляди пътуващи заради спрени влакове. Ден по-късно движението им беше възстановено.