Прокуратурата предполага, че става дума за т.нар. коктейли "Молотов" - бензинови бомби. Тя съобщи, че ги хвърлили двама души на мотоциклет.

Властите в обхванатата от тежка политическа криза латиноамериканска страна не съобщават дали има пострадали хора или щети по сградата. Полицията и служители на прокуратурата разследват случая.

При нападението няма пострадали, според дипломатически източник, цитиран от Ройтерс.

Испания, която по исторически и културни причини има значително влияние в Латинска Америка, тези дни обяви, че не признава проведените в неделя избори за Учредително събрания във Венецуела.

САЩ не признават Учредителното събрание

САЩ няма да признаят новото Учредително събрание (УС) на Венецуела, заяви Държавният департамент, цитиран от Ройтерс.

Страни от цял свят определиха създаването на УС като опит да се удължи управлението на президента Николас Мадуро. Това събрание официално не признава и Европейският съюз.

Хедър Науърт, говорителка на Държавния департамент на САЩ, заяви:

"САЩ смятат венецуелското Учредително събрание за незаконен продукт на опорочен процес, замислен от диктатурата на Мадуро с цел продължаване на посегателството й срещу демокрацията".

Науърт подчерта, че "САЩ няма да признаят" УС.

Венецуелската опозиция бойкотира гласуването и отхвърля официалните резултати от него като фалшифицирани. В сряда Мадуро определи тези обвинения като опит да се опетни чистия и прозрачен според него изборен процес.