Русия поиска чрез Интерпол Съединените щати да й съобщят къде се намира бившият служител на Кремъл, подозиран в шпионаж в полза на Вашингтон, предаде Ройтерс. Това съобщи днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Поводът са съобщения на американски медии, че през 2017 г. информатор на ЦРУ в руското правителство бил изтеглен в САЩ. Си Ен Ен съобщи, че руският представител, работел за САЩ, не е бил сред най-близкото обкръжение на Путин, но от десетилетия имал личен достъп до президента и е предоставил тайно направени снимки на документи на неговото бюро.

Руският всекидневник "Комерсант" написа, че може би става дума за Олег Смоленков, за когото се знае, че е изчезнал заедно със съпругата си и трите си деца по време на ваканция в Черна гора през юни 2017 г.

Захарова заяви, че руските власти са започнали разследване след изчезването на семейството и са научили от американските медии, че то се намира в САЩ. Тази информация трябва да бъде потвърдена, отбеляза говорителката на руското външно министерство.