Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира експлозията, разрушила част от Кримския мост, като заяви, че диверсията е извършена от властите в Киев и отговорът на Русия може да бъде само наказване на терористите.

"Подбудител и извършител на престъплението е несъстоялата се държава Украйна. Това е терористичен акт и саботаж, извършен от престъпния режим в Киев. Няма никакво съмнение, а и не е имало. Всички доклади и заключения са изготвени. Отговорът на Русия на това престъпление може да бъде само прякото унищожаване на терористите. По начина, който е прието по света. Гражданите на Русия го очакват", заяви Дмитрий Медведев в интервю.

Междувременно тази сутрин бе съобщено за многобройни експлозии в центъра на Киев. Ударите бяха потвърдени от кмета на украинската столица Виталий Кличко.

По думите на Кличко в Шевченковския район на Киев и имало четири и пет взрива, има загинали, на снимки от украинската столица се виждат горящи автомобили.

Бомбардировки в Киев не е имало от няколко месеца.

Ракетни атаки и експлозии е имало и в Днепър, съобщават украинските медии.

За първи път от февруари (точно преди началото на военните действия в Украйна) днес ще се проведе заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация с участието на президента Владимир Путин.

Появи се информация, че ще има както нови кадрови решения (в допълнение към неотдавнашното назначаване на генерал Суровикин за командващ руските сили), така и известна корекция в провеждането на бойните действия, като се вземе предвид настъплението на киевските войски, анексирането на нови региони от Руската федерация, както и взрива на Кримския мост. Редица руски експерти смятат, че последното действие на Киев е преминало "червените линии" в конфликта.

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков темите на заседанието засега остават в тайна. Трябва да се отбележи, че последният Съвет за сигурност се проведе на 21 февруари. Тогава Путин обяви независимостта на ДНР и ЛНР.