Майката на бившия полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал - Елена Скрипал, се е обърнала към полицията с молба синът й и неговата дъщеря Юлия Скрипал да бъдат обявени за безследно изчезнали, предаде ТАСС. Новината съобщи за руската агенция племенницата на Сергей Скрипал - Виктория.

По пощата бе отправено заявление от името на Елена Яковлевна (майката на Скрипал - бел. ТАСС) с молба Сергей Викторович и Юлия да бъдат обявени за безследно изчезнали. Молбата е подадена по местожителство на Юлия (Москва - бел. ТАСС), разказа Виктория.

Както бе съобщено по-рано, последният телефонен разговор на Юлия и Виктория се е състоял на 24 юли миналата година. Тогава Юлия позвънила на Виктория и й разказала как е здравето на баща й. Тя не казала кога е възможно да се върне в Русия.

Виктория Скрипал живее в Ярослав с майката на Сергей Скрипал. Двете жени са се готвели да подадат документи за виза за Великобритания, но 90-годишната Елена се отказала заради здравословното си състояние. Властите на Великобритания пък нееднократно са отказвали виза на Виктория.