Френският президент Еманюел Макрон запретна ръкави и се весели в нощния клуб на легендарния африкански музикант Фела Кути в нигерийския град Лагос.

Макрон, който приключва днес двудневното си посещение в Нигерия, реши да си почине от по-сериозната работа и отиде вчера в прочутото заведение.

Вижте снимките >>>

Той посети нощния клуб, след като даде пресконференция с нигерийския президент Мухамаду Бухари, предадоха ДПА и БТА. Двамата обещаха да се борят с тероризма в Западна Африка.

"Познавам мястото и имах някои спомени", пошегува се Макрон, попитан от местен репортер защо отива в клуба.

Преди 17 години Макрон е бил няколко месеца на стаж във френското посолство в Нигерия. Сега, когато дойде отново тук като президент, той се пошегува: "Надявам се да не разваля купона."

Макрон публикува в Туитър видеоклип, показващ го в клуба на фона на африканска музика и танцуващи жени с къси поли и традиционно облекло.

"Това е африканската енергия. Тази, която открих тук в Лагос, когато бях на 23", се казва в туита.

"Тази, която се надявам, че много европейци ще познаят. Тази, която е далеч от предразсъдъка, свързващ Африка с мизерия."

На снимки се вижда как Макрон се пробва да свири на традиционни барабани и е с един от синовете на Фела Кути.

Много нигерийци бяха изненадани от посещението, защото Кути беше известен женкар, пушач на марихуана и политически активист по време на военното управление. Самият музикант се наричаше "Черния президент".

Макрон публикува в Туитър видеоклип, показващ го в клуба

Снимка: БТА

Макрон сред жени в къси поли и традиционно облекло

Снимка: БТА

С един от синовете на Фела Кути

Снимка: БТА