Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който беше диагностициран с коронавирус, започна да приема противовирусния препарат ремдесивир. Той не се нуждае от "допълнителен кислород". Това съобщи Шон Конли, личният лекар на 74-годишния държавен глава, кандидатирал се за втори мандат.

"Радвам се да съобщя, че президентът се справя много добре. Не се нуждае от никакъв допълнителен кислород, но, след като се консултирахме със специалисти, решихме да започнем лечение с препарата ремдесивир. Той завърши приема на първата доза (от лекарството) и си почива", се казва в изявлението на лекаря, което публикува в профила си в Туитър прессекретарят на Белия дом Кейли Макенани.

Междувременно няколко часа след пристигането си във военномедицинския център "Уолтър Рийд" в щата Мериленд Тръмп съобщи в профила си в Туитър, че с него всичко е наред.

"Мисля, че всичко върви добре. Благодаря на всички! Обичам ви!", написа той.

Ръководителят на кампанията на президента на САЩ Доналд Тръмп, Бил Степиън, е дал положителен тест за коронавирус, съобщиха американски медии, цитирани от ДПА и ТАСС.

Степиън е поредният човек от обкръжението на президента, при който е установена заразата.

В същото време кандидатът за президент на САЩ от демократите Джо Байдън съобщи, че е дал отрицателни тестове за COVID-19. Той заяви, че диагностицирането на президента Доналд Тръмп с коронавирус е "сурово напомняне", че на пандемията трябва да се гледа сериозно, предадоха агенциите.