Лекарката Наталия Тибо-Кондратиева, известна като акушер-гинеколожката, участвала в раждането на децата на Алина Кабаева, е починала в Швейцария четири дни преди да стане ясно, че е израждала тайните деца на руския президент Владимир Путин с гимнастичката, пише швейцарското издание 20min.

Според излязлото във вторник разследване на изданието "Проект" Наталия Тибо-Кондратиева е участвала в раждането на няколко деца на руския президент Владимир Путин.

Кремълският лидер никога не е признавал пред руския народ за съществуването на деца с Кабаева, припомня изданието.

Журналистите на "Проект" я определиха като "лекарката на Путин". Сега се оказва, че Тибо Кондратиева е починала в Швейцария в деня на годишнината от началото на войната.

Според британския в. "Дейли мейл" 63-годишната жена е ръководила медицинския екип по време на раждането. Причината за смъртта не се съобщава, но Тибо-Кондратиева е била под грижите на специалисти по онкология.

Според некролога тя е била кремирана на следващия ден след смъртта си. Кондратиева е асистирала при раждането на поне две от децата на Путин през 2015 г. и 2019 г. Кремълският лидер никога не е признавал пред руския народ за съществуването на деца с Кабаева, пише изданието.

На снимка от 9 май 2019 г., направена на Червения площад, се вижда Тибо-Кондратиева с още двама швейцарски лекари, за които се твърди, че са отлетели за Русия за раждането на детето на Кабаева. Двамата са неонатологът Петра Катерина Мария Донати-Генет и медицинската сестра Стела Гицелу. Всички те работят в клиниката "Света Анна" в Лугано, където се твърди, че Кабаева е родила дете през 2015 г.

В разследването на "Профект" се казва: "Как швейцарските лекари, дошли в Москва за няколко дни, са се озовали във ВИП трибуната, затворена за всички външни лица? Отговорът е съвсем прост: тези швейцарки са имали важни и тайни заслуги пред руското ръководство. Те са били личните акушерки и лекари на Кабаева, които са ѝ помагали да роди децата си. Именно Тиебо и други служители на клиниката "Света Анна" са помогнали на Кабаева да роди в Лугано през 2015 г."

Родената в СССР Тибо от дълги години е живяла в Швейцария. През 2020 г. тя публикува в социалните мрежи пост, който възможно се отнася до Путин: "Той е единственият и неповторим баща за цялата майчица Русия!!!"