Руският външен министър Сергей Лавров пристигна на визита във Венецуела. Това е втората спирка от работната обиколка на министъра в Латинска Америка след Куба, предаде ТАСС.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Лавров ще проведе преговори с венецуелския си колега Иван Гил, а също така се очаква да се срещне с президента на страната Николас Мадуро и с вицепрезидента Делси Родригес.

По думите на говорителката страните планират да обсъдят актуалното състояние и перспективи за развитие на двустранното стратегическо партньорство.

По време на преговорите руският външен министър ще засегне ключови въпроси от международния и регионален дневен ред, а също така въпроси на координацията на двете страни в ООН и други международни форуми.

Както съобщи по-рано самият Мадуро, Лавров ще предаде "важно послание" от руския президент Владимир Путин, припомня БТА. 

След Венецуела руският първи дипломат ще замине за Рио де Жанейро, където ще вземе участие в заседание на външните министри на Г-20, което ще се състои утре и в четвъртък.