Съли, жълтият лабрадор, който беше куче-придружител на Джорд Буш-старши, ще лети заедно с ковчега на бившия президент по време на полета му към Вашингтон, където ще бъде погребан. Това съобщават близки на починалия пред СиЕнЕн.

Джим МакГрат, говорителят на Буш, постна в Инстаграм снимка на Съли пред покрития с националното знаме на САЩ ковчег на Буш с текст: "Мисията изпълнена".

Съли е кръстен на легендарния пилот Челси Б ("Съли") Съленбъргър III , приземил пътнически лайнер в река Хъдсън и спасил 155 пътника на борда от сигурна смърт.

Отлично обученото куче Съли ще се върне на служба на други възрастни и ветерани в националния медицински център "Уолтър Рийд", пише в Инстаграм синът на бившия президент.

Командите, които Съли може да изпълнява, са цели две страници, като сред тях присъства включително отговаряне на телефона и нареждане на елементи.

"Както каза един човек, той може да направи почти всичко, освен да ви направи мартини, но не бива да се притеснявате, той може да накара някого да ви направи мартини", каза Макграт през юни.

Той беше обучен от американските Ветдогс и имаше собствен профил в Instagram - @sullyhwbush.

Американската служба Ветдогс е благотворителна организация, която предоставя кучета за обслужване на ветерани и пенсионирани или инвалидизирани членове на държавните служби и администрацията на страната.

Съли отиде да работи с Буш това лято, след като по-рано тази година почина бившата първа дама, съпругата на президента, Барбара Буш.