Това съобщи негов говорител, цитиран от ДПА и Франс прес, на които се позова БТА.
Министърът не е могъл да понесе нов медикамент, включен в лечението му, който взел за пръв път вчера. Шойбле е в съзнание, разбира какво му се говори и се чувства добре, допълни говорителят, цитиран от АФП.

Шойбле е в Брюксел за извънредната среща на министрите на финансите от ЕС, които си поставиха за цел да възстановят стабилността на еврото, след като няколко седмици финансовите пазари бяха подложени на сътресения, отбелязва ДПА.
На 12 април 67-годишният Шойбле бе приет в болница, за да продължи лечението на рана от хирургична интервенция, свързана с парализирането на долната половина на тялото му след като бе ранен при покушение от психично болен мъж на предизборен митинг през 1990 г.
 
Шойбле остава в болницата за наблюдение и няма да участва в министерската среща. Германският вътрешен министър Томас де Мезиер замина за Брюксел, за да оглави германската делегация за заседанието.

Германският канцлер Ангела Меркел не планира промени в правителството, след като Волфганг Шойбле бе приет в болница, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
Постъпването на Шойбле в болница подхрани предположения за способността му да изпълнява задълженията си и да остане на поста в разгара на кризата с гръцкия дълг, поставила под въпрос бъдещето на европейския проект, посочва Ройтерс.

Германия прие да отпусне 22.4 млрд. евро заем за Гърция от общо 110 млрд. евро спасителен пакет - най-голямата сума от отделно взета страна. В помощта участва и МВФ с 30 млрд. евро заем, одобрен в неделя от неговия управителен съвет.