В. "Адезмефтос типос" отбелязва, че правителството в Атина е вперило поглед към решителните сесии на финансовите министри на ЕС вчера и днес и че очаква от Комисията да даде решение на вихлещия се от последните седмици трилър за осигуряване на по-добри условия, при които Гърция да може да вземе заем.

Гръцкото правителство де факто очаква предприетие от него мерки да получат положителна оценка и едновременно с това ЕС да подеме иницативи, които да гарантират на Гърция да получи изгоден заем, коментира вестникът.

Финансовите министри от еврозоната постигнаха на 15 март принципно съгласие по план за оказване на финансова помощ на Гърция, ако е необходимо, но не съобщиха подробности освен, че планът не предвижда кредитни гаранции. Предвижда се планът да бъде задействан, ако Гърция не съумее да си осигури необходимите финанси чрез механизмите на пазара. "Европа разединена заради Гърция, Франция вини Германия за това, че "с настойчивото си искане за бюджетни излишъци прави бедни останалите страни", коментира в. "Авги".

Вестник "Врадини" упреква германците, че с действията си издигат нова "стена" и че Берлин поставя нови тежки условия във връзка с европейската помощ за Гърция.
"Френско-германски конфликт в Еврогрупата", под това заглавие в. "Вима" информира за възникнал разрив между Париж и Берлин. Изданието смята, че въпросът за създаване на европейски механизъм в подкрепа на гръцката икономика щял да се обсъжда на следващата сесия на върха на 25 и 26 март и че Гърция щяла да чака още десетина дни.

Следейки котировките на облигациите Атина продължава да не изключва възможността да прибегне до Международния валутен фонд (МВФ), ако Брюксел не намери решение, допълва вестникът.

"Данъци за всички...", информират още вестниците днес. Поводът е внесеният на 15 март в парламента от финансовия министър законопроект, съдържащ изменения при облагането с данъци. В. "Етнос" пише, че проектът предвижда нови данъчни тежести за средните и високи доходи и облекчения за хората с ниски доходи.

Вестникът подчертава, че по нов начин ще бъдат облагани тази година собствениците на таксита, бензиностанции, търговци на дребно, архитекти и други. Всички те занапред се задължават да издават касови бонове и фактури. В. "Елефтерос" пояснява, че новият данъчен законопроект ще е валиден за доходи, които ще бъдат придобити тази година и ще бъдат декларирани през 2011 г. "Фискални бонове, фактури и ДДС за всички и за всичко...", посочва в. "Та неа". Атинският в. "Метро" определя промените в законопроекта като "съкрушителни".