Първата дама на САЩ Мелания Тръмп реагира днес, след като снимки които беше публикувала в Туитър, доведоха до негативни коментари в интернет, предаде Асошиейтед прес.

"Насърчавам всеки, който избира да е негативен и поставя под въпрос моята работа в Белия дом, да отдели време и да допринесе с нещо добро и продуктивно за своята общност", написа първата дама в Туитър.

Тя включи в туита си и хаштага на програмата си "Би Бест" (Be Best/"Бъди най-добрият") за обучение на деца как да се държат учтиво, когато са онлайн.

В четвъртък първата дама публикува поредица от снимки, сред които и две, на която тя е снимана с предпазна каска, докато разглежда чертежи за строителството на ново закрито игрище за тенис на южната морава на Белия дом.

Някои критици написаха, че снимките са неуместни по време на световна заплаха от коронавируса. Други споменаха имиграционната политика на президентът Доналд Тръмп в коментарите си.

Първата дама помогна за подготовката на терена през октомври. Белият дом съобщи, че за проекта няма да се използват държавни средства.