На неформалната среща на върха на лидерите на Общността на независимите държави, започнала вчера в Санкт Петербург и продължаваща и днес, на гостуващите ръководители бяха направени подаръци, предаде ТАСС. Става дума за пръстени, които говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи като новогодишни сувенири.

"Няма нужда да се фокусираме върху пръстените, те са просто новогодишни сувенири, в тях няма нищо особено", заяви Песков на брифинг днес.

По-рано обаче в различни канали на "Телеграм" големите пръстени, подарени на лидерите на ОНД, бяха наречени от някои потребители "пръстени на всемогъществото" по аналогия с атрибутите от Вселената в романите на Толкин.

На брифинга Песков поясни, че Путин също имал пръстен, като тези, подарени на останалите лидери, но, според него, той нямало да го носи, допълва БТА.

Пръстените за гостите на форума са общо девет на брой и към тях има и новогодишни пожелания. Един от тях вече бе забелязан на пръста на беларуския държавен глава Александър Лукашенко в първия ден на форума на върха.