Няма други пострадали, съобщиха полицейски източници, цитирани от Франс прес и БТА.

Малко по-рано френските власти съобщиха, че полицията се е намесила на прочутия булевард в центъра на столицата.

Хора писаха в социални мрежи, че кола се е подпалила на "Шанз-Елизе", предаде Ройтерс. Очевидец съобщи, че полицията е отцепила района близо до Елисейския дворец.

Френската полиция призова хората да не ходят на "Шанз-Елизе".

В колата на нападателя бяха открити газови бутилки, автомат Калашников и пистолети. Колата на мъжа избухна в пламъци, след като се вряза в жандармерийския микробус.

Антитерористичното звено на парижката прокуратура е започнало разследване на случая, предаде Ройтерс.

Полицията съобщи, че мъжът, който бе смъртоносно ранен, е на 31 години и е бил жител на парижко предградие. Той е бил известен на властите заради потенциални връзки с екстремисти, предаде Асошиейтед прес.

Мъжът е обитавал предградието Аржантьой и е имал така нареченото "досие С". Според властите това означава, че той е представлявал заплаха за сигурността и те са били наясно, че той е имал потенциални връзки с екстремисти, каза източникът, пожелал да запази анонимност.

По-рано френският вътрешен министър Жерар Колон каза, че нападателят е убит. Колон допълни, че опитът за атака срещу френските сили за сигурност в центъра на Париж показва, че заплахата е все още много висока в страната и това оправдава запазването на извънредното положение.

Колон съобщи, че в сряда ще представи на заседание на министерския съвет проект на закон за удължаване на извънредното положение, считано от 15 юли тази година до 1 ноември тази година.

Франция е в състояние на извънредно положение от атентатите от 13 ноември 2015 г. в Париж, в които загинаха 130 души.