Кандидатът за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ Майкъл Блумбърг каза вчера, че САЩ се нуждаят от "страшно много повече имигранти, а не от по-малко", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Във втория ден от предизборната си кампания милиардерът - бивш кмет на Ню Йорк, изрази противоположни възгледи на тези на президента Доналд Тръмп.

"Нуждаем се от имигранти, които да заемат всички различни видове работни места, от които страната се нуждае, да подобрят културата, кухнята, религията ни и със сигурност да подобрят нашата икономика", каза милиардерът пред репортери в мексикански ресторант във Финикс, щата Аризона.

Блумбърг отново се извини, че като кмет на Ню Йорк е подкрепял практиката на полицията да спира и претърсва подозрителни лица.

"Колко пъти сте чували хора на изборна длъжност да казват "Направих грешка"?, попита той и сам отговори: "Съжалявам, че така стана, не мога да пренапиша историята. Нека продължим напред".

Проявата бе организирана в район във Финикс, населен предимно с латиноси - демографската група, която помогна за изборната победа на няколко демократи, след като десетилетия наред Аризона бе доминирана от републиканци.