Парадът на Победата в Москва се превърна в демонстрация на руския военно-промишлен комплекс. Както е известно, Русия е сред лидерите на световния оръжеен пазар, а традициите й в производството на оръжия и военна техника е сред най-старите и силни в страната.

120 единици военна техника се представиха на Червения площад. За първи път участват и подразделение на Росгвардия, създадена като отделна структура през 2016 година.

Система за разминиране "Уран-6"

Снимка: Официален сайт

Квадроцикли за пехотата

Снимка: Официален сайт

Снимка: Официален сайт

Безпилотен самолет "Корсар"

Снимка: Официален сайт

Новите неща днес на първо място бяхта свързани с роботите- показана е бронираната автомобилна система за разминиране "Уран-6", дистанционно управляемия танк "Уран-9", безпилотния самолет "Корсар" и хеликоптер "Катран".

Вижте снимки на военна техника от парада >>

Сравнително нов е зенитно-ракетния комплекс "Тор-М2". Неговата арктическа версия бе показана миналата година, а днес се появи мобилна пускова установка за цели на средни разстояния.

Руските ВВС започнаха представянето си с хеликоптер Ми-26 в съпровод на Ми-8. След него в небето се появиха последователно "Алигатор", Ка-52, Ми-35 и "Нощен ловец" Ми-28Н. Стратегическата авиация бе представена от Ту-160 "белия лебед" и Ту-95, както и от бомбардировача Ту-22МЗ.