Израелската армия съобщи, че не е имало никакво проникване по въздух откъм Ливан в Северен Израел, където по-рано тази вечер отекнаха сирени в няколко района, предадоха Франс прес и БТА.

Говорител на армията каза, че няма инцидент, свързан със сигурността, а че става дума за фалшива тревога, изпратена по приложение за предупреждаване на израелците в случай на опасност.

По-рано тази вечер Франс прес съобщи, че израелската армия е обявила, че подозира проникване по въздух в Северен Израел откъм Ливан.

Ройтерс пък съобщи като извънредна новина, че израелските сили са предупредили жителите на северния израелски град Малот Таршиха да останат по домовете си и да заключат вратите на къщите си, понеже е възможно в града да са проникнали въоръжени нападатели. Впоследствие обаче агенцията така и не разшири тази информация.

В четвъртия ден на войната, подета от "Хамас" срещу Израел, въоръженото крило на групировката - "Бригадите Изедин ал Касам" - обяви, че е изстреляло ракети по израелския град Хайфа, който е на северното израелско крайбрежие.

Ливанската групировка "Хизбула" също обяви днес, че е изстреляла ракети по Израел. Израелската армия каза, че е отговорила на тези атаки, като е взела под прицел наблюдателен пост на "Хизбула" в Южен Ливан.

Паралелно с това израелските сили продължават да нанасят удари по ивицата Газа.

Анадолската агенция: Израелската армия казва, че няма "потвърждение" на твърденията, че "Хамас е обезглавявал бебета"

Други съобщения, за които се твърди, че израелската армия отрича, са свързани с информациите за обезглавяване на бебета и деца. 

Израелската армия не разполага с информация, потвърждаваща твърденията, че "Хамас е обезглавявал бебета", казва вчера говорителят на израелската армия пред Анадолската агенция (AA), която от своя страна предаде за БТА съгласно споразумение за обмен на информация между двете агенции.

Твърденията са за това, че въоръженото крило на Хамас, бригадите Касам, е "обезглавило много израелски бебета" от израелска страна по време на нападението, предприето от Газа в събота сутринта. Когато Анадолската агенция се е свързала с говорителя на израелската армия по телефона и е попитала за обвиненията, той е казал: "Видяхме новините, но нямаме подробности или потвърждение за това".