Израелските въоръжени сили съобщиха, че са използвали изтребители срещу военна инфраструктура на сирийската армия и ракетни установки рано тази сутрин. Израелски войници, извършващи среднощна операция на окупирания Западен бряг, пък са били атакувани от палестинци, които впоследствие са били поразени с дрон, съобщи Ройтерс, позовавайки се на израелската армия.

Въоръжени палестинци са открили огън и са хвърляли експлозиви по израелски войници в бежанския лагер в Дженин, намиращ се в северната част на Западния бряг, като в отговор израелските сили са поразили нападателите с дрон, съобщиха израелските въоръжени сили.

По информация на медици, цитирани от агенцията, са загинали двама палестинци. Палестинският Червен полумесец също съобщава за двама убити палестинци и добавя, че има и ранени.

Бежанският лагер в Дженин, който е палестински бастион, беше обект на голяма израелска военна операция по-рано тази година, отбелязва Ройтерс.

Освен удара с дрон в Дженин, израелските въоръжени сили заявиха, че техни изтребители са поразили военна инфраструктура на сирийската армия и ракетни установки рано тази сутрин в отговор на изстрелвания на ракети от територията на Сирия срещу Израел.

Израелските въоръжени сили засекли две изстрелвания на ракети от територията на Сирия, които са паднали в открити пространства късно вчера. Израелските сили са отвърнали с артилерийски огън по местата, от които са били изстреляни ракетите. Те съобщиха също, че техни изтребители са поразили "военна инфраструктура и ракетни установки на сирийската армия".

Израелските сили не оповестиха повече детайли във връзка с този случай и са обвинявали сирийската армия в изстрелването на двете ракети срещу Израел.

През последните дни има престрелки между израелските въоръжени сили и бойци на ливанското шиитско движение "Хизбула", както и с бойци, намиращи се на територията на Сирия, отбелязва Ройтерс.