Израелската армия атакува отново позиции проиранското шиитско движение "Хизбула" в Ливан, съобщиха военните на Тел Авив, без да бъдат дадени повече подробности.

Някои снаряди са паднали по краищата на открити полета близо до границата, казаха ливански източници от областта на сигурността.

Преди това израелската армия съобщи, че терористи са изстреляли от Ливан противотанкова ракета по израелски пограничен район. Въоръжените сили на Израел отговорили с артилерийски огън. Атакувана е и терористична инфраструктура на "Хизбула", добавиха от израелската армия.

След нападението на палестинската ислямистка организация "Хамас" срещу Израел и израелските контраатаки срещу ивицата Газа, по израелско-ливанската граница редовно има инциденти, което буди опасения, че е възможно да се стигне до още по-голямо покачване на напрежението, отбелязва ДПА.

При боевете през последните дни загинаха 13 бойци на "Хизбула", съобщи пресслужбата на организацията.

По-рано ливанската телевизия "Ал Маядин" съобщи, че Израел е нанесъл въздушни удари по две села в Южен Ливан в ранните часове на днешния ден, предаде Ройтерс.

Израелските ракети са били изстреляни по Кафър Шуба и по района на Одайсех, добави телевизионният канал.