Тогава загинаха 7 души, а над 50 бяха ранени.

Двата труса са регистрирани около полунощ местно време. Първият е бил с магнитуд 4,3, а вторият - с 3,2. Усетени са силно, понеже епицентърът е бил плитко - само на 4 км дълбочина. Според италианските медии общо 18 труса да регистрирани през нощта.
"Страхът се върна и докато не настъпи малко повече спокойствие, няма да успеем да го преодолеем", каза Фернандо Фериоли, кмет на Финале Емилия, мястото на епицентъра на голямото земетресение. "Опитваме се да убедим хората са се приберат в жилищата си, ако не са повредени, но ако трусовете продължат, това ще е невъзможно", продължи той.
Според кмета временните лагери за настаняване в общината са запълнени до последното място и цели фамилии са нощували на открито в колите си след новите трусове.

Вчера началникът на Гражданската защита в града прикани гражданите, чиито домовете не са повредени, да се приберат вкъщи. Деметрио Еджиоли обаче призна, че трусовете предизвикват болезнен страх. Хората, които се бяха прибрали по домовете си, отново ги напуснаха, изпаднали в паника.

Нанесени са сериозни щети на вече засегнатите сгради. Техниците от Гражданската защита от ранни зори проверяват новите поражения. "Червената зона" в центъра на града, забранена за достъп на населението поради риск от срутване на повредените сграси, която вчера беше стеснена, от днес отново се разширява, добави кметът.

У нас сеизмолозите са категорични, че до понеделник трусовете ще затихнат, въпреки че тази нощ имаше силно вторично земетресение с магнитуд от около 4.