На влизане в частната си резиденция в италианската столица "Палацо Грациоли", той се спря за момент, за да поздрави журналистите и младите членове на "Клуб на свободите", които го посрещнаха с плакат "Добре дошъл, г-н премиер", отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Берлускони каза, че се чувства добре и показвайки устните и лявата си буза добави: "Вижте, почти няма белег, трябва да си направя само един зъбен имплант".

За днешната си програма премиерът каза, че му предстои работен обяд със сътрудниците му, за да доуточнят подробностите по законопроекта за съдебна реформа, а вечерта ще разговаря с президента Джорджо Наполитано.

На 13 декември, след партиен митинг в Милано, Берлускони бе улучен в лицето от сувенирно копие на Миланската катедрала, хвърлено от психически неуравновесен мъж. Премиерът бе настанен в болница за четири дни с фрактура на носа, разцепена устна и два счупени зъба. По време на възстановяването си той добросъвестно спазваше препоръките на лекарите, които настояха той да си почива не по-малко от две седмици, въздържайки се от всякаква обществена дейност, включително от участие в съвещанията на Министерския съвет, отбелязва агенцията.

Берлускони прекара празниците в семейна обстановка в резиденцията си в Аркоре, близо до Милано. На 31 декември той се появи за първи път публично след инцидента, посещавайки търговски център за някои покупки, а на Богоявление (почивен ден в Италия) бе видян в Сен Пол дьо Ванс в Южна Франция, където има къща най-голямата му дъщеря Марина. В провансалското селце Берлускони купил бронзови статуетки на голи фигури и литография на американския художник Мистър Брейнуош, изобразяваща Барак Обама като Супермен.