Четиринадесет души бяха арестувани днес при полицейска операция в Барселона и съседното градче Игуалада, в североизточната испанска област Каталуния, срещу терористична клетка, подозирана, че е готвела атентат, предаде Франс прес, като се позова на регионалната полиция.

"Намерението на клетката е било да извърши атентат, но още се опитваме да разберем кои обекти" може да са са били мишени, каза говорител на каталунската полиция Мосос д`Ескуадра.

Тринадесет души са задържани в Барселона и един - в Игуалада, уточни говорителят, без да даде подробности за националността, възрастта и профила на арестуваните.

Около 6 ч. тази сутрин (7 ч. българско време) регионалната полиция обяви, че е започнала "антитерористична" операция, в хода на която е извършила в Барселона и Игуалада 6 обиска, повечето от които в центъра на каталунската столица.

Снимка: Twitter

Снимка: Twitter

Над 100 тежко въоръжени агенти с маски участват в операцията, провеждана по заповед на съдия следовател от мадридския специализиран наказателен съд, който се занимава с дела срещу тероризъм, "терористични престъпления" и "престъпни организации".

В края на годината, по време на празниците, Барселона бе поставена в състояние на тревога след предупреждение от американските власти за риск от атентат, припомня Франс прес.