Полицаи на граничния пункт Калафат са открили 4500 таблетки и 2625 ампули с високорискови допингови вещества в микробус, управляван от български гражданин, който превозвал различни стоки от България към Унгария, съобщава агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

На базата на анализ на риска румънските гранични полицаи предприели щателен контрол на превозното средство и открили в товарното отделение на микробуса две кутии с 4500 таблетки и 2625 ампули с активни вещества тестостерон, тренболон, соматропин и кленбутенол, които са в списъка на високорисковите допингови вещества, съобщи Териториалната служба на румънската гранична полиция в окръг Долж.

Българският шофьор заявил, че е служител на българска куриерска фирма и не е знаел какво съдържат кутиите. Граничните полицаи са сезирали митническата служба, която е задържала цялото количество фармацевтични продукти на стойност 108 250 леи (44 714 лв.). Българският гражданин е глобен въз основа на закон за превенция и борба с незаконния трафик на високорискови допингови вещества, информира Аджерпрес.