Автобус в Хондурас се подхлъзна от магистрала и падна в поток, като загинаха 10 души и бяха ранени около две дузини други хора, съобщиха властите, цитирани от Ройтерс от БТА.

Във возилото е имало близо 60 души. Шофьорът е изгубил контрол и автобусът се е блъснал в мост преди да се преобърне в поток на дъното на пропаст на 41 км от Тегусигалпа, съобщи полицията.

Лейтенантът от пожарната служба Кристиан Севиля заяви пред Ройтерс във вторник вечерта, че официалният брой на загиналите, потвърден от експертите, е 10 жертви, с което числото беше намалено с двама души, след като първоначалното беше съобщено за 12 жертви.

Говорител на националната пътна служба на Хондурас и говорителят на главната прокуратура потвърдиха във вторник вечерта, че десет души са загинали при катастрофата.

Тежко ранените са били откарани в болница с линейки и хеликоптер, съобщиха официалните лица.

Президентката Сиомара Кастро заяви в социалните мрежи, че правителството е обявило тридневен национален траур. "Това е трагедия, която засяга всички нас", пише Кастро, и добави, че правителството ще покрие разходите по погребението на жертвите.