Испания е шокирана от изнасилването на момиче на 11 години от непълнолетни, някои от които са на по-малко от 14 години, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Престъплението е било извършено в Бадалоне, в покрайнините на Барселона. Според разкритията на местните медии момичето е било заплашено с нож от група от шестима непълнолетни, които са го принудили да влезе с тях в тоалетната на търговски център, където са го насилили. Престъплениeто е било извършено през ноември.

Регионалната полиция в Каталуния потвърди, че през декември е имало подадена жалба относно сексуална агресия, в която били замесени и непълнолетни. Полицията отказа да предостави повече детайли заради възрастта на замесените хора.

Според местни медии няколко от нападателите са били под 14 години, което означава, че те не могат да бъдат обвинени за деянието. Прокуратурата пък е поискала двама от заподозрените на над 14 години да бъдат въдворени в специализиран център за непълнолетни, но съдия по случая решил да изпрати там само един от двамата.

Братът на жертвата пък бил заплашван заради депозираната жалба от семейството му заради насилието над момиченцето.

Случаят породи голямо безпокойство в страната заради възрастта на агресорите.

В. "Вангуардия" припомня, че миналата година само в Каталуния 1023 непълнолетни под 14 години са били разследвани за различни престъпления, от които около 100 за сексуални посегателства.