Предмети, използвани за палене на огън като парцали, части от пластмасови бидони и натрупани дърва и съчки откри гръцкия специален отряд в природния резерват на остров Евия (бел.ред. - остар. Евбея). Това съобщава гръцката телевизия Скай, цитирана от БТА.

Властите поясниха, че тези улики се проверяват, тъй като има данни, че пожарът е тръгнал от три различни места в гората. Събрани са показания от 25 души. Властите правят проверки по подозрения, че пожарът може да е бил причинен умишлено, съобщава и в. "Катимерини". В рамките на разследването властите също така са разговаряли с трима заподозрени, живеещи в района. 

Вече четвърти ден Гърците се борят с огнената стихия, обхванала големия горски пожар в природен резерват на гръцкия остров. През изминалата нощ 390-те пожарникари със 101 коли успяха да ограничат пожара до труднодостъпен каньон близо до село Платания и тази сутрин няма активни фронтове в тази зона, посочва изданието. Огнеборците са подпомагани от седем военни части.

Тази сутрин няма активни фронтове в тази зона

Снимки: БТА/XINHUA

Още снимки вижте тук

Голям пожар пламна и на гръцкия остров Закинтос, в гората между селата Килиоменос и Агалас, предаде агенция АНА-МПА. Пожарът избухнал вчера следобед. В гасенето му участват 20 пожарникари със седем пожарни коли. Очаква се на помощ да бъдат изпратени и самолети. Местното население помага за потушаването на пожара. Засега няма опасност за туристите и местните жители.